Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Στουρνάρας: «Η Ελληνική Προεδρία βρίσκει την Ελλάδα σε ανάκαμψη»

Αποφάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας για τα έτη 2014 - 2015, αλλά και η μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους είναι αποφάσεις που κατά κάσα πιθανότητα θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.


Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής τύπου όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στα οικονομικά.


Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνησε ότι «αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η επισκόπηση της τρόικας, την επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί στο Eurogroup η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, ενώ μόλις πιστοποιηθεί - περίπου τον Απρίλιο - το πρωτογενές πλεόνασμα - θα αρχίσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους».

Ο κ. Στουρνάρας, στην ίδια συνέντευξή τύπου παρουσίασε ως προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας:

 - Την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

 - Την προώθηση της τραπεζικής ένωσης

-  Θέματα φορολογίας και προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα σε κρίση αλλά σε ανάκαμψη, με την οικονομία σε καλή θέση, την ύφεση ηπιότερη και τα spread κάτω από τις 600 μονάδες».

Σε απάντηση, τέλος, δημοσιογράφου του γερμανικού τύπου, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι «οι σχέσεις της Αθήνας με το Βερολίνο είναι σχέσεις στενής συνεργασίας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...