Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ρόδη Κράτσα: H Eλλάδα σε πορεία δημοσιονομικής προόδου

Παρέμβαση στην ακρόαση που διοργάνωσε η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων για την τελική σύνταξη της έκθεσης σχετικά με τη διερεύνηση του ρόλου και τις εργασίες  της τρόικας  έκανε η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα. 


Η κα Κράτσα αναφέρθηκε  στην πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή και σταθεροποίηση και ζήτησε από τον Επίτροπο κ. Ολι Ρεν να τοποθετηθεί επ΄αυτού.


Ο Επίτροπος Ρεν συμφώνησε ότι «δεν  πρέπει να επισημαίνουμε μόνο  τις δυσκολίες, πρέπει να επισημάνουμε και τα θετικά και αισιόδοξα μηνύματα» και τόνισε: «Στην Ελλάδα τα μέτρα αρχίζουν να ανατρέπουν την κατάσταση. Έπεσε το έλλειμμα, προδιαγράφεται πρωτογενές πλεόνασμα, βελτιώνεται η σχέση χρέους προς ΑΕΠ, συνεχίζεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Επίσης ο Επίτροπος  προσέθεσε ότι μένει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Οι ακροάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχίζονται με τον πρώην πρόεδρο της Ε.Κ.Τ. Ζαν Κλοντ Τρισέ και τον διευθυντή του Ταμείου Διάσωσης της Ευρωζώνης Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η Ρόδη Κράτσα δήλωσε ότι οι ακροάσεις αυτές όπως και η επίσκεψη εργασίας των εισηγητών στην Αθήνα στις 29 και 30 Ιανουαρίου, είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή τους γύρω από την πραγματική κατάσταση στη χώρα μας, τα επιτεύγματα αλλά και τις προκλήσεις  που θα πρέπει να αποτυπωθούν  και στην τελική  σχετική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...