Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Υπέρ της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ο Όλι Ρεν

Mr Rehn listens carefully to a question posed ...Image by European Parliament via FlickrΥπέρ της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) τάσσεται ο επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, σε άρθρο του στους Financial Times.

Το EFSF, που δημιουργήθηκε την περασμένη άνοιξη για τη στήριξη των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, διαθέτει 440 δισ. ευρώ κρατικών εγγυήσεων.
Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, η πιστωτική ικανότητα του Ταμείου πρέπει να ενισχυθεί και η εμβέλεια της λειτουργίας του να διευρυνθεί.
 
«Πρέπει να αναθεωρήσουμε όλες τις επιλογές ως προς το μέγεθος και την εμβέλεια των χρηματοπιστωτικών μας στηριγμάτων», περιλαμβανομένων και όσων αφορούν το νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που θα αντικαταστήσει το EFSF το 2013, επισημαίνει στο άρθρο του.

Η αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποκλείσθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο. Ο Όλι Ρεν εγείρει και πάλι το θέμα τη στιγμή που εντείνονται οι φήμες για επικείμενη ένταξη της Πορτογαλίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...