Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μαστίγιο και καρότο μετά τη συνάντηση με Σαμαρά – Βενιζέλο

Μια στο καρφί και μια στο... πέταλο από τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, που σήμερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία και του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Πάτε καλά αλλά μπορείτε και πολύ καλύτερα είναι το... ζουμί των όσων είπε ο Γερμανός υπουργός μετά την πρωινή επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου. Διαπίστωσε μεν μικρή βελτίωση της κατάστασης αλλά πρόσθεσε πως τα προβλήματα παραμένουν.

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ έκανε αναφορά στην ανεργία των νέων και σημείωσε πως επειδή ήταν καλή η τουριστική χρόνια, αυτό δίνει ελπίδες.
Μια ώρα διάρκεια είχε η συνάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο
«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους κύριους Σαμαρά και Βενιζέλο. Διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον δρόμο όπως τον έχουν ξεκινήσει, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος και τους κινδύνους που ενέχει», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους και, σημείωσε ότι με αποφασιστικότητα και θάρρος θα υπάρξουν αποτελέσματα.

«Επέλεξα αυτήν τη χρονική στιγμή να έρθω για να δείξω τον σεβασμό που τρέφουμε για τις προσπάθειες της Ελλάδας και την υποστήριξή μας στην ελληνική Προεδρία», συνέχισε. Πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας θα γίνουν οι ευρωεκλογές και θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση.

«Η δουλειά που θα επιτελεστεί θα είναι προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης», σημείωσε και είπε ότι στην Αθήνα θα συναντήσει και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για πιο πλήρη εικόνα των συνθηκών και της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...