Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ανένδοτο κατά Μέρκελ κήρυξε ο Γ. Χατζημαρκάκης με το νέο κόμμα του

«Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», θα είναι το όνομα του κόμματος του Ελληνογερμανού πολιτικού - Ο κ. Χατζημαρκάκης υποστήριξε ότι το κόμμα του θα κινηθεί ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό


Με στόχο μία «δυνατή φωνή διεκδίκησης στην Ευρώπη»  ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης την ίδρυση του κόμματος «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», που θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, έχοντας ως στίγμα τη σύγκρουση με την τρόικα και τις πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ. Το κόμμα του θα κινηθεί ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.  


Αναλύοντας την ανάγκη για σύγκρουση με τις γερμανικές επιλογές σημείωσε: «Η Ευρώπη πλέον δεν δίνει την εικόνα ότι προστατεύει αλλά απειλεί μέσω του δήθεν τεχνοκρατικού οργάνου της Τρόικας… Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε στο ευρωπαϊκό επίπεδο και να σηκώσουμε φωνή στις Βρυξέλλες.  Ό,τι έγινε μέχρι τώρα από την πλευρά της Γερμανίας και της Ευρώπης δεν στηρίχθηκε σε κάποιο σχέδιο. Δεν είχαν σχέδιο».

Και πρόσθεσε με έμφαση: «Είναι η ώρα να τους πούμε κατά πρόσωπο στην Ευρώπη – όχι εδώ μεταξύ μας στην Ελλάδα μουρμουρίζοντας – αλλά στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, ότι εκείνοι θα έχουν την ιστορική ευθύνη για τη διάλυση της Ευρώπης, αν δεν λύσουν το πρόβλημα στην Ελλάδα. Είναι η ώρα να τους πούμε ξεκάθαρα πως η διπλή ηθική των Γερμανών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν γίνεται μόνο να κατηγορείς κάποιον ότι λαδώνεται όταν εσύ λαδώνεις». Κλιμάκωσε δε ακομη περοισσότερο την αμφισβήτηση προς το Βερολίνο διαμηνύοντας ότι «δεν θέλουμε μια Γερμανική Ευρώπη που δεν κατανοεί τη διαφορετική κουλτούρα και αντίληψη των άλλων λαών. Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Γερμανία που θα χρησιμοποιεί τη δύναμη της στον παγκόσμιο χάρτη για το συμφέρον ολόκληρης της Ηπείρου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημαρκάκης ανέφερε πως «η πολιτική λιτότητας οδηγεί σε αδιέξοδο και πως ήρθε η ώρα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη. Το πρώτο βήμα για αυτό θα πρέπει να είναι ένας νέος ιστορικός συμβιβασμός ανάμεσα στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες του Βορρά και τις δοκιμαζόμενες από τη λιτότητα χώρες του Νότου της Ευρώπης, μέσα από συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες χώρες υποστήριξε πως πρέπει να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ.

Ο επικεφαλής της Κίνησης εξήγησε πως ο νέος σχηματισμός ξεκίνησε από ενεργούς πολίτες όλων των ηλικιών οι οποίοι δεν εκφράζονται από τα σημερινά κομματικά σχήματα και αποτελεί ένα ανοικτό σχήμα που δεν έχει μοιράσει αξιώματα και υποψηφιότητες.

Και τόνισε: «Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες: Μη φοβάστε και μην απελπίζεστε! Μόνο αν πάψει να κυριαρχεί ο φόβος στους πολίτες θα σταματήσουν να βλέπουν παθητικά το ρόλο τους. Πρέπει να βγούμε δυναμικά στην Ευρώπη και να τους πούμε κατά πρόσωπο τα λάθη που έγιναν και τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η κρίση. Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία και εμείς δεν θέλουμε να χαθεί. Θέλουμε τη στήριξη των πολιτών για να είμαστε εκεί και να διεκδικήσουμε».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...