Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Η Δημοκρατική Συμμαχία επιδιώκει να φέρει το θέμα του ENISA στην ολομέλεια της Ευρωβουλής

European Network and Information Security Agency
Image via Wikipedia
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων (ENISA), ο μοναδικός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει ως έδρα την Ελλάδα και βρίσκεται από το 2003 στο Ηράκλειο, κινδυνεύει να απομακρυνθεί οριστικά από τη χώρα μας, εξαιτίας της ολιγωρίας και της έλλειψης αποφασιστικότητας του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη.

Η πρώτη πράξη παίχτηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τη μεταφορά του επιχειρησιακού τμήματος του ENISA, από την Κρήτη στην Αθήνα, αφήνοντας στο Ηράκλειο ουσιαστικά μόνο τη «σημαία» του Οργανισμού.

Η Δημοκρατική Συμμαχία με πλείστες παρεμβάσεις της Προέδρου Ντόρας Μπακογιάννη, του Βουλευτή Ηρακλείου και Τομεάρχη Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και του Ευρωβουλευτή Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει ασκήσει πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να μην αποδυναμωθεί η έδρα του ENISA στο Ηράκλειο και φυσικά να μην απομακρυνθεί εκτός Ελλάδος.

Σε αυτή τη προσπάθεια η Δημοκρατική Συμμαχία επιχειρεί να συστρατεύσει και την ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή. Ο κ. Σκυλακάκης επικοινώνησε με την υπεύθυνη του Κόμματος για το θέμα κ. Adina Ioana Valean, προκειμένου να κατατεθεί στην ολομέλεια του Σώματος τροπολογία υπέρ της παραμονής του ENISA στην Κρήτη, ενώ παράλληλα σε Ελλάδα και Βρυξέλλες θα ασκηθούν στοχευμένα πιέσεις προς ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι έλληνες ευρωβουλευτές που ανήκουν στα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καλό θα ήταν να προσπαθούσαν να παρέμβουν έγκαιρα υπέρ του ENISA στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Ένα κείμενο που φέρει μόνο 15 υπογραφές ελλήνων ευρωβουλευτών, από τους 22 που βρίσκονται σήμερα στις Βρυξέλλες, δυστυχώς δεν ενδυναμώνει την εθνική προσπάθεια, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Οι πράξεις αξίζουν πάντα περισσότερο από τα λόγια. Η θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το συγκεκριμένο θέμα ήταν και παραμένει σταθερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...