Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Π. Σκουρλέτης: Απρέπεια και χοντράδα του Κάρας

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει το ρόλο της τρόικας, Οτμάρ Κάρας, για τον Αλέξη Τσίπρα.


Στη διάρκεια παρέμβασής του σε συνεδρίαση με Επιτροπές της ελληνικής Βουλής, ο κ. Κάρας ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε τον Δεκέμβριο στο Στραβούργο με τον κ. Τσίπρα, όταν ρώτησε τι πρέπει να γίνει στη χώρα του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε προτάσεις και επαναλάμβανε ότι εμπιστεύεται την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Για «απρέπεια και χοντράδα» του κ. Κάρας, έκανε λόγο ο εκρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ.

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Κάρας ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί.»

Ο κ. Σκουρλέτης αντέτεινε ότι στη συνάντηση στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του.

Για ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εις βάρος του κ. Τσίπρα έκαναν επίσης λόγο σε κοινή τους δήλωση οι Ν. Χουντής, Ν. Βαλαβάνη, Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας.

Όπως αναφέρουν, πρόκειται για ανυπόστατους ισχυρισμούς, τονίζουν ότι αυτοί δεν υιοθετήθηκαν από τον έτερο των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου.

Επίσης υπενθυμίζουν ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής και σημειώνουν ότι έπειτα από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της τρόικα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...