Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Γερμανός ευρωσκεπτικιστής: Η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη

Ο Μπερντ Λούκε υποστηρίζει ότι εμπιστοσύνη στο ευρώ θα αποκασταθεί μόνο αν αποχωρήσουν από την ευρωζώνη οι χώρες του Νότου


«Χρεοκοπημένη» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του υπέρ της εξόδου των χωρών του Νότου, από την Ευρωζώνη. 


«Εάν οι υπό κρίση χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα και δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση καταστροφικές συνέπειες», υποστηρίζει ο κ. Λούκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» και προσθέτει ότι οι ίδιες αυτές οι χώρες, έχοντας τη δυνατότητα να υποτιμήσουν το εθνικό τους νόμισμα, θα καταφέρουν να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές και να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα των δανειστών θα χαθούν οριστικά, τονίζει: «Τα χρήματα είναι εδώ και καιρό χαμένα. Οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, αλλά καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Κανείς σοβαρός οικονομολόγος δεν υποστηρίζει ότι το ελληνικό κρατικό χρέος είναι βιώσιμο».

Ο κ. Λούκε εκτιμά ακόμη ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς, όπως λέει, το χρέος των χωρών που βρίσκονται σε κρίση αυξάνεται διαρκώς και παράλληλα η οικονομία τους συρρικνώνεται.

«Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν συρρικνωθεί. Τι λύθηκε λοιπόν εκεί;», διερωτάται και διαχωρίζει μόνο την περίπτωση της Ιρλανδίας. Κατηγορεί μάλιστα την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ότι «αποκοιμίζει τους πολίτες και τους ρίχνει στοχευμένα στάχτη στα μάτια», αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι καταστρέφει το κοινωνικό κράτος της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...