Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Σταθερή η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές που ελπίζω ότι θα γίνουν το 2016

Μπαρόζο: Φέτος η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση


«Όποιος είχε ενδιαφέρον για την Ευρώπη θα ήταν εδώ σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός καρφώνοντας την απουσία Τσίπρα από την επίσημη έναρξη της προεδρίας - «Η Ελλάδα έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας ευρωπαϊκός λαός από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο Αντώνης Σαμαράς - Ανάκαμψη, καταπολέμηση ανεργίας οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας


Η Ελλάδα φιλοδοξεί να πετύχει την πιο θετική επαφή του ευρωπαίου πολίτη με την Ένωση δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι γι' αυτό οι αρχές θα είναι η αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων, οικονομική ανάκαμψη, καταπολέμηση της ανεργίας, θωράκιση της κοινωνικής συνοχής της Ενωσης κατοχύρωση της ασφάλειας εξωτερικής και εσωτερικής. Είναι μετά η εμβάθυνση της Ενωσης για να αντιμετωπιστούν τα κατασκευαστικά προβλήματα που ανέδειξε η κρίση για να διασφαλίσουμε το ευρώ".

"Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση" δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

"Κοιτάξτε πίσω σας τι περάσαμε τα τελευταία χρόνια και τι έχουμε γύρω μας. Πάνω στην επιτυχία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και λαοί εκτός Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που ήταν άπιαστο όνειρο τώρα γίνεται πραγματικότητα. Μία ισχυρή και ασφαλέστερη Ευρώπη είναι εγγύηση για έναν ασφαλέστερο και ισχυρό κόσμο".

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μπαρόζο, ο κ. Σαμαράς τον ευχαρίστησε και επισήμανε ότι "για εμάς είναι μία ξεχωριστή ημέρα. Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες, έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας ευρωπαϊκός λαός από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το έκανε συντονισμένα με την βοήθεια της Ευρώπης για να έχουν οι επόμενες γενιές  ελπίδα. Η Ελάδα φιλοδοξεί να πετύχει την πιο θετική επαφή του ευρωπαίου πολίτη με την Ένωση" δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "γι αυτό οι αρχές θα είναι η αντιμετώπιση η αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων, οικονομική ανάκαμψη καταπολέμηση της ανεργίας, θωράκιση της κοινωνικής συνοχής της Ενωσης κατοχύρωση της ασφάλειας εξωτερικής και εσωτερικής. Είναι μετά η εμβάθυνση της Ενωσης για να αντιμετωπιστούν τα κατασκευαστικά προβλήματα που ανέδειξε η κρίση για να διασφαλίσουμε το ευρώ".

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπογράμμισε πως  η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ε.Ε τονίζοντας πης η Κομισιόν θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τη χώρα μας να μπορέσει να επανέλθει στις αγορές.  «Το 2013 ήταν η χρονιά των αλλαγών καθώς υπήρχαν φωνές που προέβλεπαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τη διάλυση της νομισματικής ένωσης και ίσως ακόμα και της ίδιας της Ε.Ε. Το γεγονός πως βρισκόμαστε σήμερα εδώ δείχνει πως όλες αυτές οι προβλέψεις ήταν εσφαλμένες» ανέφερε χαρακτ ηριστικά ο κ. Μπαρόζο.

Μπαρόζο: Ελπίζω ότι φέτος η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής η υπαρξιακή κρίση του ευρώ αποτελεί παρελθόν και το παράδειγμα της Ιρλανδίας που βγήκε από πρόγραμμα στήριξης αλλά και η Πορτογαλία όπου η ανεργία μειώνεται για ένατο συνεχή μήνα δείχνουν πως τα προγράμματα μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα εφόσον εφαρμοστούν σωστά.

«Αν και τα αποτελέσματα μπορεί να μην τα καταλαβαίνει ακόμα ο μέσος πολίτης τα προγράμματα λειτουργούν Και καλώ τους Έλληνες να μην απαξιώσουν την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει», υπογράμμισε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δίνοντας τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...