Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πρωθυπουργός δίνει εξετάσεις υποταγής στη Μέρκελ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «εξακολουθεί να δίνει εξετάσεις εθελόδουλης υποταγής στην κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ.


Με βάση τη θέση αυτή, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της ότι οι τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά , δεν ξεφεύγουν από τη γνωστή πεπατημένη των γενικόλογων αναφορών στην οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση, με κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού και χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση που να διασφαλίζει αυτούς τους στόχους.


Η κυβέρνηση, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στα μνημόνια, με κάθε κόστος για τον ελληνικό λαό, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά. Αρνείται να αξιοποιήσει την οποιαδήποτε δυνατότητα που της παρουσιάζεται για να διαπραγματευτεί την αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, με τελευταίο παράδειγμα την έρευνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «τη στιγμή που το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποδομείται από τους εκφραστές της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας, και οι ευρωπαϊκοί λαοί στενάζουν υπό το καθεστώς το μνημονίων, η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει ένα μήνυμα αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής, αλλά και σύγκρουσης με τις κυρίαρχες στρατηγικές επιλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...