Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Χουντής σε πρόεδρο Eurogroup: Είστε ανίκανοι!

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, για το θέμα της Κύπρου.

Ο κ. Χουντής  μιλώντας σήμερα το πρωί, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έστρεψε τα βέλη του κατά κ. Ντάισελμπλουμ χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς για την απόφαση της συνόδου των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για την Κύπρο.

«Εσείς σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας; Υπάρχει σήμερα ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη; Διότι, το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο» ανέφερε.

«Είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς, όπως ο κ. Σόιμπλε, που κάλεσε τους επενδυτές να φύγουν από την Κύπρο και να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε πιο ασφαλείς χώρες, όπως στη Γερμανία;» αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Σόιμπλε έκανε ξεκάθαρο τον έναν από τους δύο στόχους που εξηγούν γιατί η Γερμανία επιδίωξε αυτή την καταστροφική λύση για την Κύπρο» τόνισε ο κ. Χουντής διαβάζοντας παράλληλα τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος έλεγε ότι «όποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες που έχουν λιγότερους φόρους κι όπου ελέγχεται λιγότερο, όταν οι τράπεζες δεν είναι βιώσιμες, θα έχει προβλήματα».

Ο κ. Χουντής συνέχισε την ολομέτωπη επίθεση κατά των Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε λέγοντας: «Δηλαδή ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε τον ένα στόχο. Φύγετε από τις τράπεζες χωρών όπως της Κύπρου κι ελάτε στις γερμανικές τράπεζες. Δεν είπε, όμως, τον άλλο, τον ανομολόγητο, στόχο, δηλαδή να αγοραστεί δωρεάν το φυσικό αέριο στην Κύπρο, όπως συμβαίνει με τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα».

Στην απάντησή του ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε σε προσπάθειες «εξισορρόπησης ενός πακέτου το οποίο θα επέτρεπε να υπάρξει ένα νέο μέλλον στην Κύπρο και συγχρόνως να υπάρξει μία συνεισφορά από την ίδια την Κυπριακή οικονομία. Ήταν αναπόφευκτο τουλάχιστον κατά την άποψη του Eurogroup  ότι θα υπήρχε κάποια συμβολή των καταθετών. Αυτό νομίζω ότι είναι η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω στο ερώτημά σας. Αν είμαστε ανίκανοι, ή όχι, αυτό θα το αφήσω σε σας να το κρίνετε».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...