Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Βόμβα» Ολι Ρεν: μετά τις Ευρωεκλογές οι αποφάσεις για το ελληνικό Χρέος

Χοντραίνει το παιχνίδι της αντιπαράθεσης των Ευρωπαίων με τη Κυβέρνηση, καθώς όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Όλι Ρεν σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν αποφάσεις για το ελληνικό Χρέος πριν από το καλοκαίρι. Μάλιστα ο αρμόδιος Επίτροπος αφήνει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό επιτήρηση για όσο διάστημα το Χρέος της παραμένει πάνω από το 75% του ΑΕΠ.

«Το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα, διότι έχουμε μια συμφωνία από το Eurogroup του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους 2012, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα προτού τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης αρχίσουν να συζητούν για περαιτέρω μέσα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ακόμα και τώρα, την άνοιξη, από τη στιγμή που η Eurostat θα πιστοποιήσει τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, δηλαδή εάν έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά της, θα έχουμε άλλη μία αποστολή επιθεώρησης και κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα ασχοληθούμε με το θέμα της επιπλέον βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», απάντησε συγκεκριμένα ο Όλι Ρεν, βάζοντας «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό στην Αθήνα.

Το... κερασάκι στη τούρτα ήταν η αναφορά του στα επίπεδα Χρέους, που θα κρατήσουν "αιχμάλωτη" την ελληνική οικονομία: "θα δοκιμάσουμε σύντομα, από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, τόσο τη Συνθήκη για το Ευρώ όσο και για τον ESM, και τότε θα ισχύει ότι εφ' όσον το όριο του 75% δεν έχει επιτευχθεί, η επιτήρηση θα συνεχίζεται. Πόσο χρόνο ακόμα θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, είναι ολοφάνερα ακόμα νωρίς και πρόωρο για να λεχθεί"!!!

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...