Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ευρ.κοινοβούλιο: Προωθούν νέο αντικαπνιστικό πλαίσιο

Κατά 65% από προειδοποιήσεις για τις βλαβερές επιπτώσεις της χρήσης του τσιγάρου στην ανθρώπινη Υγεία, θα καλύπτουν πλέον τις συσκευασίες των τσιγάρων, βάσει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη νομοθεσία κατά του καπνίσματος. Επιπλέον, υιοθετήθηκε η πρόταση να απαγορευτούν τα αρωματισμένα τσιγάρα, αλλά με πενταετή αναστολή.

Πάντως, απορρίφθηκε η πρόταση που αφορούσε σε απαγόρευση των "σλιμ" τσιγάρων, όπως και η
πρόταση το ηλεκτρονικό τσιγάρο να θεωρηθεί φαρμακευτικό προϊόν, η χρήση του να διέπεται από τους κανόνες για τα προϊόντα αυτού του είδους, και να πωλείται αποκλειστικά από φαρμακεία.

Το σχετικό κείμενο αναμένεται πλέον να τεθεί προς έγκριση στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ, ενώ η αντικαπνιστική ευρωπαϊκή οδηγία δεν αναμένεται να έχει τεθεί σε ισχύ πριν από το 2017.

Καλώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "να τολμήσει", ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία Τόνιο Μποργκ, πριν την ψηφοφορία, υπενθύμισε στους ευρωβουλευτές ότι στόχος των νέων
νομοθετικών ρυθμίσεων είναι η μείωση κατά 2% του αριθμού των καπνιστών στην ΕΕ σε διάστημα πέντε ετών.

Σημειώνεται ότι το κείμενο θα έπρεπε να έχει συζητηθεί από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για ένα μήνα κατόπιν αιτήματος των συντηρητικών, των φιλελεύθερων και των ευρωσκεπτικιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...