Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Ναι» του Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν

Την Παρασκευή η πρόταση υποψηφιότητας από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Δρομολογείται η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς την Παρασκευή, θα συνεδριάσει το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στη Μαδρίτη, όπου θα ανακηρύξει την υποψηφιότητα. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα με πληροφορίες- δήλωσε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε απόψε, πως πρόκειται για μία πολύ τιμητική πρόταση, όχι μόνο γαι το ίδιο, αλλά για όλη την αριστερά.

Η υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα έχει ήδη κερδίσει έδαφος στο εσωτερικό του Die Linke, και την Παρασκευή στη Μαδρίτη, αναμένεται να γίνει η επίσημη πρόταση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Α. Τσίπρα αναμένεται να γίνει στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς τον Δεκέμβριο, επίσης στην Μαδρίτη.

Το προηγούμενο διάστημα, το μήνυμα που λάμβαναν τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ από τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων, ήταν πως η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη.

Η πρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμερ, είχε δηλώσει προ μηνών "Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει από τη Μαδρίτη στην Αθήνα το Σάββατο, και την Κυριακή θα πάρει μέρος και θα μιλήσει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις και τη δράση του κόμματος για το επόμενο διάστημα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...