Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πέταξαν αυγά στον Μπαρόζο

Την αποδοκιμασία νέων που τον κατηγόρησαν για την πολιτική λιτότητας και το θάνατο μεταναστών στη Λαμπεντούζα δέχθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια ημερίδας στη Λιέγη του Βελγίου για το μέλλον της Ευρώπης.

Δύο νεαροί που συμμετείχαν στην ημερίδα, αφού υπέβαλαν ερωτήσεις στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όταν πια τα μικρόφωνα είχαν περάσει στα χέρια άλλων εκτόξευσαν αυγά προς το μέρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Europa Press τα αυγά δεν έπεσαν πάνω στο Μπαρόζο ή σε κάποιον άλλο από τους συμμετέχοντες στο πάνελ, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, και αφού οι δύο νεαροί αποβλήθηκαν από την αίθουσα η συζήτηση συνεχίστηκε.

Το περιστατικό συνέβη την πρώτη ώρα της συζήτησης όταν ένας νεαρός πήρε το λόγο και επικαλούμενος έρευνα του Ευρωβαρόμετρου είπε στον Μπαρόζο ότι "το 95% των πολιτών απορρίπτει τις πολιτικές λιτότητας αλλά δεν εισακούγεται".

Στη συνέχεια μια κοπέλα τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για το "Φρούριο Ευρώπη" που έχει προκαλέσει το θάνατο πολλών μεταναστών.

Ένας από τους συντονιστές της συζήτησης τους διέκοψε προκειμένου να τους υπενθυμίσει ότι υποτίθεται πως βρίσκονται εκεί για να θέτουν ερωτήσεις αλλά ο Μπαρόζο τους προέτρεψε να συνεχίσουν. Τότε ο νεαρός συνέχισε λέγοντας: "Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν χρήματα για κάθε αυγό που πωλούν εξαιτίας των πολιτικών σας για ελεύθερο εμπόριο". Μόλις άφησε το μικρόφωνο αυτός και η κοπέλα πέταξαν αυγά.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που ο Μπαρόζο δέχεται αποδοκιμασίες από τον κόσμο. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησάκι Λαμπεντούζα, κοντά στο σημείο του τραγικού ναυαγίου με τουλάχιστον 200 θύματα, είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν: "Ντροπή", "αίσχος", "δολοφόνοι".

Newsroom Enet,  με πληροφορίες από EurActiv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...