Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

CSU: Η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρκή τακτική της κωλυσιεργίας

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει υπόψη της ότι η υπομονή έχει όρια», είπε ο ειδικός για θέματα οικονομίας της Κ.Ο. των CDU/CSU


Αυστηρό μήνυμα στελέχους των Χριστιανοκοινωνιστών προς την Αθήνα για την ταχύτητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων

Με σκληρά λόγια μίλησε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Αθήνα ο ειδικός για θέματα οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και πρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Χριστιανοκοινωνιστών, Χανς Μίχελμπαχ.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να σταματήσει τη διαρκή τακτική της κωλυσιεργίας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», ενώ υπογράμμισε πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει υπόψη της ότι η υπομονή έχει όρια».

Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής «Der Handelsblatt» απέρριψε το ενδεχόμενο να δοθεί στην Αθήνα περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια και επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής.

«Αν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας κάνει τώρα λόγο για έλλειμμα περίπου 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια, πρέπει να του πει κανείς ξεκάθαρα ότι δεν θα υπήρχε αυτό το έλλειμμα, αν είχε γίνει σωστή δουλειά στην Αθήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις -γιατί τότε θα είχαν μπει αρκετά χρήματα στο ταμείο», προσέθεσε ο Μίχελμπαχ.

Επίσης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε στην ουσία να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αν είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά πρακτικά δεν έγινε τίποτα σε αυτό τον τομέα» και καλεί την Αθήνα να τηρήσει τις συμφωνίες, καθώς, όπως λέει, «η αθέτηση του λόγου δεν πρέπει να ανταμείβεται», επισημαίνοντας  ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει.

«Η οικονομία χρειάζεται επειγόντως κεφάλαια για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό. Αυτό όμως δεν μπορεί να το καταφέρει το κράτος», σημείωσε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...