Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν θέμα στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές Οκτωβρίου με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Είναι πιθανόν να είναι αντίπαλοι στη μάχη για τη διαδοχή του Μπαρόζο στην Κομισιόν.
Το θέμα της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσεχείς ευρωεκλογές αναμένεται να συζητηθεί το απόγευμα της Πέμπτης στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που σηματοδοτεί ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα επιλέξει τον υποψήφιό του τον προσεχή Δεκέμβριο, αλλά το όνομα του Αλέξη Τσίπρα συζητείται εδώ και μήνες.

Τον περασμένο Μάιο η ίδια η πρόεδρος του Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, η Γκάμπι Τσίμερ, είχε δηλώσει στο περιθώριο εκδήλωσης: «Αν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός, που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη».

Φαίνεται πως έκτοτε η υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα έχει αναπτύξει δυναμική στους κόλπους των ευρωβουλευτών αλλά και στην Ελλάδα. Διόλου τυχαία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες με την Τσίμερ καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα είναι υποψήφιος των Σοσιαλιστών για να διαδεχθεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ένα από τα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος, να εκφραστεί θετικά για την υποψηφιότητά του να διαδεχθεί τον Μπαρόζο εκπροσωπώντας την Ευρωομάδα της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...