Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Στον αγώνα κατά της παιδικής φτώχειας

Την ανάγκη  συντονισμού πολιτικών και πόρων για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας  στην Ε.Ε. ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα και επεσήμανε ότι, ενώ το θέμα αυτό έχει αποτελέσει προτεραιότητα της Ε.Ε., οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές.

Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ε.Ε., ποσοστό που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια, ζει σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Η Ελλάδα κατατάσσεται έβδομη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. όσον αφορά στην παιδική φτώχεια, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του 2011 ανέρχεται στο 23,7% με τα φτωχά παιδιά να φτάνουν τις 465.000, όπως αναφέρει η έκθεση «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα, 2013» της UNICEF.

«Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Πίσω όμως από τους αριθμούς υπάρχουν οι καθημερινές συγκλονιστικές περιπτώσεις παιδιών που υποσιτίζονται σε όλη την Ε.Ε. και κυρίως στις χώρες του νότου» υποστήριξε κατά την παρέμβασή της η κα Κράτσα και ζήτησε τη λήψη εκτάκτων μέτρων για τη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Η ευρωβουλευτής επεσήμανε ιδιαίτερα  την ανάγκη στη μάχη κατά της παιδικής φτώχειας να ενταχθούν όλες οι δυνατότητες από  τα διαρθρωτικά ταμεία και άλλες ευρωπαϊκές στρατηγικές.

«Οι ανάγκες των παιδιών αυξάνονται δραματικά. Είναι ηθική υποχρέωσή μας να συστρατευθούμε σ’έναν αγώνα για την προστασία των παιδιών που βιώνουν τις σκληρές επιπτώσεις της κρίσης», ανέφερε η κα Κράτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...