Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα στήριξης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα από τη Μέρκελ

Την ανάγκη στήριξης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων τόνισε σε μήνυμά της προς την Ελληνογερμανική Συνέλευση η Άγκελα Μέρκελ. 


«Δίνω μεγάλη σημασία στο να παρέχουμε, εμείς, ως Γερμανία, στήριξη στους Έλληνες εταίρους μας στην προσπάθεια τους για μεταρρυθμίσεις» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος στο βίντεο που προβλήθηκε ενώπιων των 400 συνέδρων που συμμετείχαν στην τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Νυρεμβέργη.

Η καγκελάριος, η οποία έστειλε το μήνυμά της με βίντεο καθώς έπρεπε να είναι στο Βερολίνο για να την πρώτη συνεδρίαση της νέας βουλής, εξήρε τις προσπάθειες του στενού δικτύου της συνεργασίας ελληνικών και γερμανικών δήμων, το οποίο έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

«Αυτή η συνεργασία γεμίζει την ελληνογερμανική εταιρική σχέση με ζωή και χτίζει νέες γέφυρες μεταξύ των δύο κοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στη συνέλευση ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και χαρακτήρισε «επωφελή» την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων.

Παράλληλα όμως ο έλληνας υπουργός βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει τις προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης τονίζοντας ότι οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας και τις κοινωνίας έχουν εξαντληθεί και δεν δέχονται άλλη πίεση.

Πηγή: deutsche welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...