Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

FT: Οι «σταλινικοί» ευρωβουλευτές του ΚΚΕ παραλίγο να «συντρίψουν» τον καπιταλισμό

«Oι fund managers της Ευρώπης θα πρέπει σε τελική ανάλυση να ευχαριστήσουν τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ», αναφέρεται στο δημοσίευμα 

Άκρως ειρωνικό το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times απέναντι στους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Ο δημοσιογράφος καλύπτοντας την ψηφοφορία της Ευρωβουλής για το πλαφόν στα μπόνους των  fund managers (διαχειριστών κεφαλαίων), αναφέρεται έκανε λόγο για «σταλινικούς» ευρωβουλευτές, ενώ σημειώνει με νόημα πως «παραλίγο να ρίξουν τον καπιταλισμό».

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως «οι fund managers της Ευρώπης θα πρέπει σε τελική ανάλυση να ευχαριστήσουν τους δυο “σταλινικούς” Έλληνες ευρωβουλευτές για το γεγονός ότι γλίτωσαν από την επιβολή πλαφόν στην παροχή μπόνους», ενώ στη συνέχεια προστίθεται:

«Οι δύο κομμουνιστές ευρωβουλευτές, Γιώργος Τούσσας και Χαράλαμπος Αγγουράκης, θα συνέτριβαν τον καπιταλισμό και τις όποιες διατάξεις που θα μπορούσαν να προστατέψουν τους επενδυτές. Αντίθετα όμως, αποτελούν τις μισές ψήφους μιας πολιτικής νίκης που αποτελεί ορόσημο για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, διαλύοντας ένα σχέδιο για την επέκταση των περιορισμών στις αμοιβές πέραν του τραπεζικού κλάδου».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το μέλος των Πρασίνων, Σβεν Τζίεγκολντ, κατά την ομιλία του είπε με νόημα: «Αυτοί οι Σταλινικοί, ήταν το μισό πρόβλημα».

Η Σάρον Μπόουλς που προεδρεύει της Επιτροπής Οικονομικών και καταψήφισε την πρόταση για την επιβολή πλαφόν, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εφησυχασμού.

«Η χρηματοπιστωτική βιομηχανία θα έπρεπε να γνωρίζει ότι υπάρχουν συνέπειες όταν αγνοείται το ευρωκοινοβούλιο. Μπορεί αυτή τη φορά να γλίτωσαν από την επιβολή του πλαφόν, ωστόσο αν η πρόταση επανέλθει, κανείς δεν θα σταθεί στο πλευρό τους», είπε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...