Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα

Με αφορμή την επίσκεψη Λέτα στην Αθήνα

Την άποψη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αντικαταστήσει την πολιτική λιτότητας με ένα μείγμα πολιτικής το οποίο θα έχει ως άξονα την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή εκφράζει εκ νέου η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού στην Αθήνα.

«Τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως της χώρας μας, χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές ώστε να οδηγήσουν στην ανάκαμψη. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων», επισημαίνουν στην Αγίου Κωνσταντίνου, και προσθέτουν:

«Ο αγώνας για αλλαγή πολιτικών στην Ευρώπη απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συμπαράταξη δυνάμεων ευρέος πολιτικού φάσματος, που υποστηρίζουν την πολιτική δημοκρατική ενοποίησή της».

Την ίδια ώρα, η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει ενέργεια αντισυνταγματικής συρρίκνωσης της κοινοβουλευτικής λειτουργίας τη ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα κατάργησης οργανισμών και θέσεων εργασίας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «υπογραφόμενης μόνο από 3 υπουργούς».

Σε αυτό το πλαίσιο, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να προχωρήσει στην υλοποίηση ανορθολογικών – όπως τις χαρακτηρίζει – απαιτήσεων της τρόικας για οριζόντιες απολύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...