Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νέο κατηγορηματικό “όχι” της Μέρκελ σε “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Επιμένει πως το Βερολίνο θα εξετάζει κάθε τρεις μήνες την έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων – Δηλώνει πως δεν την πληγώνει όταν οι νοτιοευρωπαίοι τη συγκρίνουν με τον Χίτλερ

Την ίδια ώρα που στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Τζακ Λιου έδινε στήριξη στην ελληνική προσπάθεια και χαρακτηριστικά τόνιζε πως το “δημοσιονομικό κενό δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από μισθούς και συντάξεις”, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επέμενε στη “σκληρή γραμμή” της και διέψευδε για πολλοστή φορά κατηγορηματικά τα όποια σενάρια 'κουρέματος' του ελληνικού χρέους επιμένουν να επαναφέρουν οι αγορές.

Συγκεκριμένα η κυρία Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα «Welt am Sonntag», εμφανίστηκε εκ νέου αρνητική το σενάριο του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, όπως ακριβώς και ο Σόιμπλε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όταν κλήθηκε να απαντήσει αναφορικά με ένα ενδεχόμενο νέο ελληνικό «κούρεμα» απάντησε με υπεκφυγή, λέγοντας πως βλέπει κάθε τρεις μήνες την έκθεση για την Ελλάδα, την οποία ετοιμάζει η τρόικα για την πορεία της εφαρμογής του συμφωνηθέντος προγράμματος και τα μεταρρυθμιστικά βήματα.

Ενδιαφέρον έχει και η απάντησή της για το αν την ενοχλεί που σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον ευρωπαϊκό Νότο την απεικονίζουν ως Χίτλερ, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν την πληγώνει.

Επίσης υποστήριξε πως «όλα τα σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα εκτείνονται πολύ πέρα από τις γερμανικές εκλογές», προσθέτοντας: «Έχουμε βάλει στόχο να συντονίσουμε την οικονομική πολιτική της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν θα παραχωρήσουμε περισσότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και το αντίθετο έχει νόημα - θα πρέπει να εξετάσουμε και αν όλες οι εξουσίες που διαθέτει πρέπει να παραμείνουν ή αν κάποιες θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουν στα κράτη-μέλη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...