Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Υπ' ατμόν και ο Γιούνκερ λόγω του σκανδάλου παρακολουθήσεων

Με σκάνδαλα είναι αντιμέτωπη και η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, άλλης, όμως, μορφής, αλλά το ίδιο επικίνδυνα για την επιβίωσή της. Το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας έχει απλώσει βαριά τη σκιά του πάνω από τον ίδιο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λόγω της πολιτικής ευθύνης που φέρει ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Η κρίση θεωρείται τόσο σοβαρή που πολλοί δεν αποκλείουν ακόμα και πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση έχει ήδη χάσει την στήριξη ενός από τα κόμματα στη Βουλή, ενώ μία αμφίσημη δήλωση του ίδιου του Γιούνκερ εντείνει τις εκτιμήσεις πως η κρίση δεν θα ξεπεραστεί. «Αυτή είναι μία από τις τελευταίες εμφανίσεις μου με την τρέχουσα ιδιότητά μου», είπε ο 58χρονος Γιουγκερ σε σχολική εκδήλωση όπου παρέστη τις προηγούμενες ημέρες, την οποία ορισμένοι ερμήνευσαν ακόμη και ως προαναγγελία παραίτησης.

Όλα πάντως, αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν αύριο, με την πολυαναμενόμενη ομιλία του Γιούνκερ στη Βουλή για το ζήτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ είναι ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής της κυβέρνησης στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...