Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Ευνοϊκό προηγούμενο» η επιστροφή κερδών από ομόλογα λέει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αθήνα

«Πρόκειται για μια κατ' εξαίρεση χειρονομία που καταδεικνύει τη δέσμευση της ευρωζώνης να στηρίξει με κάθε τρόπο την έξοδο από την κρίση» δηλώνει ο Πάνος Καρβούνης

«Καινοφανή πρωτοβουλία» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, την επιστροφή 1,5 δισ. από τα κέρδη που αποκόμισαν από τα ελληνικά ομόλογα μέσα στο 2013.

«Πρόκειται για μια κατ' εξαίρεση χειρονομία που καταδεικνύει την αταλάντευτη δέσμευση της ευρωζώνης να στηρίξει με κάθε τρόπο την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών της για ανάκαμψη, με μεγάλες θυσίες των πολιτών της» προσθέτει ο κ. Καρβούνης στη δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως εξηγεί ο κ. Καρβούνης «η κίνηση παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα γιατί συνιστά έκτακτη, απολύτως δωρεάν προσφορά, χωρίς ουδέν αιτούμενο επιστροφής».

Και καταλήγει στη δήλωσή του: «δημιουργείται ένα ευνοϊκό προηγούμενο για την περαιτέρω ευελιξία της ευρωπαϊκής κινητοποίησης με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων που πλήττουν ιδιαίτερα τις οικονομίες του Νότου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...