Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Κοινές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους

Την ετήσια έκθεση 2012 έλαβε ο Φ. Κουβέλης από τον Ν. Διαμαντούρο.

Η αύξηση του χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα δείχνει το αδιέξοδο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι «μόνο αν δοθεί τέλος στην πολιτική λιτότητας και αναληφθούν μεγάλες πρωτοβουλίες κοινής διαχείρισης του χρέους και υπάρξει μια νέα οικονομική πολιτική με αναπτυξιακή λογική, μπορεί να υπάρξει βιώσιμη προοπτική».

Διαφορετικά, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, το χρέος θα πνίγει την πραγματική οικονομία και θα αναπαράγεται διαρκώς σε μια υφεσιακή πορεία, επιτείνοντας τα αδιέξοδα.

Σήμερα, την ετήσια έκθεση 2012, στην οποία περιλαμβάνονται οι αναφορές και οι έρευνες για τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, παρέδωσε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης και ο κ. Διαμαντούρος συζήτησαν εκτενώς τις εξελίξεις στην ΕΕ και την περαιτέρω πορεία της.

Ο κ. Κουβέλης στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των οργάνων της ΕΕ και των Ευρωπαίων πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε και για το σημαντικό έργο του Συνηγόρου του Πολίτη στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο του Διαμεσολαβητή, τονίζοντας την ανάγκη θεσμικής υποστήριξης της κοινωνίας των πολιτών, ιδίως σε θέματα διαφάνειας και δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...