Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η Κομισιόν ζητεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ηλεκτρονικής κατασκοπείας


Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ηλεκτρονικής κατασκοπείας σε βάρος θεσμών της ΕΕ ζητεί από τις ΗΠΑ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες. «Αυτό που περιμένουμε από τους εταίρους και συμμάχους μας είναι... η σαφήνεια και η διαφάνεια και αυτό είναι που αναμένουμε και από τις ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι αναμένει τη σχετική αντίδραση από τις αρχές των ΗΠΑ.

«Οι ειδήσεις είναι ανησυχητικές και αν αποδειχθούν αληθείς, απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», επισημαίνει η Επιτροπή στην ίδια δήλωση, σημειώνοντας ότι μόλις έγιναν γνωστά τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για την εικαζόμενη κατασκοπεία και τις υποκλοπές στους θεσμούς της ΕΕ και στις διπλωματικές αντιπροσωπείες, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης έθιξε αμέσως το ζήτημα στις αρχές των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επαληθευτεί η ακρίβεια των πληροφοριών αυτών.

Τέλος στην ίδια δήλωση σημειώνεται ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Κάθριν Αστον, η οποία είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των κρατών μελών της ΕΕ, εξέδωσε χθες μια δήλωση και στη συνέχεια συνομίλησε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...