Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Πρόοδο στην ελληνική προσπάθεια διαπιστώνει ο Γιοχάνες Χαν


Για αισθητή βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα κάνει λόγος ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γιοχάνες Χαν, φέροντας ως παράδειγμα την εντυπωσιακή αύξηση στον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο κ. Χαν, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για συνομιλίες με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, είπε επίσης πως έχουν διατεθεί σχετικά πολλά χρήματα από τα κοινοτικά ταμεία για την ενίσχυση και χρηματοδότηση μικρών και μέσων επιχειρήσεων στη χώρα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ίσως αυτά δεν έχουν απορροφηθεί στον βαθμό που ο ίδιος θα επιθυμούσε.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ακόμη πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως στην αρχή της κρίσης ένας στους τρεις Ελληνες απασχολούνταν στον δημόσιο τομέα, γεγονός που, όπως είπε, «δεν μπορεί να συνεχιστεί στο μέλλον». Ανέφερε δε πως από την πλευρά της Ε.Ε. υπάρχουν, για παράδειγμα, μικροδάνεια, τα οποία απευθύνονται σε πρόσωπα που θέλουν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες με μια δική τους επιχείρηση και προς τούτο χρειάζεται κάποια αισιοδοξία, την οποία ο ίδιος βλέπει να υπάρχει.

Να σημειώσουμε, πάντως, πως ο κ. Χαν απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα «μήπως είναι πολλά αυτά που απαιτούνται από τους Ελληνες», ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός και στα ερωτήματα ως προς την ανάγκη νέας διαγραφής ελληνικού χρέους και ως προς τον ρόλο που παίζουν οι επικείμενες γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...