Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μοσκοβισί: Στο β' μισό του 2013 η επιστροφή της ανάπτυξης


Για ανησυχητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γαλλία, έκανε λόγο ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Πιέρ Μοσκοβισί στο CNBC, που πρόσθεσε ακόμα πως... η ανάπτυξη θα επιστρέψει στο β΄ μισό του έτους, καθώς τα μέτρα για την τόνωση της δημιουργίας θέσεων εργασίας αποδίδουν.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή σε ύφεση, ή στασιμότητα στη χώρα μας. Όταν κοιτάζω τα στοιχεία, βλέπω ότι είμαστε σε μια κατάσταση που είναι ανησυχητική. Είμαι ένας υπουργός Οικονομικών, επιτίθεμαι σε αυτή. Αλλά όταν τη συγκρίνω με την ευρωζώνη, είμαστε σε καλύτερη θέση», δήλωσε ο υπουργός κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 στη Μόσχα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η γαλλική οικονομία συρρικνώθηκε 0,2% στο α΄ τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας Insee, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι η χώρα έχει περιέλθει σε ύφεση. Ωστόσο, η Τράπεζα της Γαλλίας προβλέπει ανάπτυξη 0,2% στο β΄ τρίμηνο.

Η Γαλλία δέχεται επικρίσεις ότι δεν προχωράει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων γρήγορα, μια κατηγορία που ο κ. Μοσκοβισί απορρίπτει.

«Στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα έχουμε θετική ανάπτυξη, επομένως η Γαλλία τα πάει καλύτερα. Και κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να συμβεί αυτό. Προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις, στην αγορά εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα, στο συνταξιοδοτικό, και επίσης βοηθάει εταιρείες και τις τοπικές αρχές να επενδύουν στο μέλλον. Είμαστε στο σωστό δρόμο», επέμεινε.

Ακόμα,άσκησε κριτική στις πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης και λιτότητας οι οποίες προωθούνται από χώρες όπως η Γερμανία, δηλώνοντας ότι είναι άχρηστες χωρίς προγράμματα για την προώθηση της ανάπτυξης.

«Κάποιες χώρες πιστεύουν ακόμη ότι η λιτότητα είναι το κλειδί για το μέλλον. Εμείς δεν το πιστεύουμε. Η προτεραιότητα βραχυπρόθεσμα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας. Χρειάζεται να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά μας μεσοπρόθεσμα. Αλλά βραχυπρόθεσμα, η προτεραιότητα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατή η εξυγίανση με ένα σοβαρό τρόπο χωρίς ένα μεγάλο πλήγμα για την οικονομία», δήλωσε.

parapolitika.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...