Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Χατζημαρκάκης: Το κατοχικό δάνειο να «πάει» στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Με τα χρήματα αυτά θα στηριχθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας

Τα χρήματα από το κατοχικό δάνειο να «επενδυθούν» είτε πλήρως ή μερικώς στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, προτείνει ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζημαρκάκης στην επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον τρόπο αυτό θα στηριχθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρεται επίσης στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ίδιος για το θέμα και επισημαίνει ότι «η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να κλείσει τουλάχιστον το θέμα του κατοχικού δανείου», καθώς, όπως εκτιμά, «όλοι έχουν επίγνωση ότι αν δεν πραγματοποιηθεί αποπληρωμή, το ζήτημα δεν μπορεί να κλείσει».

Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής αναγνωρίζει την σημερινή συγκυρία ως ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη. «Υπάρχουν περιθώρια εξεύρεσης λύσης, η οποία και θα συμβάλει στη βελτίωση των γερμανο-ελληνικών σχέσεων, στην ιστορική δικαίωση του ελληνικού λαού και στην ανάταξη της χώρας», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...