Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Eπίτροπος Ηahn: Η Ελλάδα ανακάμπτει - Κάθε επένδυση πρέπει να στοχεύει στην ανάπτυξη

Kαι στη δημιουργία θέσεων εργασίας - Η διοχέτευση κεφαλαίων στο σωστό μέρος... 


Η Ελλάδα ανακάμπτει, αναγνωρίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη J. Hahn, που βρέθηκε στην Κέρκυρα και στην Ήπειρο στις 4 και 5 Νοεμβρίου.

"Τα περιφερειακά ταμεία μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη που αρχίζουμε να βλέπουμε στην Ελλάδα. Η πρόκληση ωστόσο έγκειται στη διοχέτευση κεφαλαίων στο σωστό μέρος, στην τόνωση της ανάπτυξης και στη στήριξη των μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο επίτροπος.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οι επενδύσεις αυτές πρέπει να στοχεύουν στη δημιουργία καλών, βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Ο Hahn διεμήνυσε παράλληλα πως "όσο παραμένει επίτροπος, δεν θα αποδεχτεί να απομακρυνθεί έστω ένα ευρώ που έχει δοθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αλλού".

Ο Hahn συνεχίζει τις επισκέψεις του στις 13 ελληνικές περιφέρειες προκειμένου να επιβλέψει τη χρήση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.

Ο Επίτροπος έδωσε έμφαση στη χρήση των περιφερειακών ταμείων για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας στην Ήπειρο και για τον αειφόρο τουρισμό στην Κέρκυρα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη διαχείριση λυμάτων την οποία χαρακτήρισε ως "μια επένδυση η οποία αξίζει τα λεφτά της καθώς ο κόσμος λαμβάνει όλο και περισσότερο υπόψη τα περιβαλλοντικά κριτήρια όταν αποφασίζει πού θα περάσει τις διακοπές του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...