Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Προχωράει η υποψηφιότητα Τσίπρα για την ηγεσία της Κομισιόν

Στις 15 Δεκεμβρίου οι επίσημες ανακοινώσεις


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου και έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς την τελευταία ημέρα θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΕΑ, σκοπεύουν να δώσουν την μεγαλύτερη δυνατή προβολή στην υποψηφιότητα Τσίπρα την οποία θεωρούν ιδιαίτερα ελκυστική για τους ευρωπαίους πολίτες, σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ήδη αποδέκτης ιδιαίτερα θετικών μηνυμάτων για την υποψηφιότητα του προέδρου τους, κάτι που, όπως αναφέρουν, να φανεί το επόμενο διάστημα. Ενόψει των ευρωεκλογών και την ανάδειξη των υποψηφίων για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται την ερχόμενη, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schultz και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Πρόκειται για μια θεσμική επίσκεψη που πραγματοποιούν οι πολιτικές ομάδες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σε κάθε χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ. Στην αποστολή θα βρίσκεται και η κα Gabi Zimmer, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, η οποία είχε κάνει και την πρώτη πρόταση για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα. Η κα Zimmer θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον κ. Τσίπρα και θα παραστεί και στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα.

Το γεγονός ότι η ελληνική προεδρία της Κομισιόν συμπίπτει χρονικά με την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για μια σειρά επαφών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δυνάμεις και προσωπικότητες χωρών της ΕΕ και για την προβολή των δικών του θέσεων και υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί πολύ στενά το σύνολο των εξελίξεων στην ΕΕ και την ελληνική προεδρία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...