Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Με τη συμμετοχή του Σαμαρά ξεκίνησε η διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι

Η καταπολέμηση της ανεργίας στην ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού και των Ευρωπαίων ηγετών


Ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, η διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Η διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου στις 7, ώρα Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο Παρίσι, συνοδεύεται από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα και συμμετείχε κατά τη διάρκεια του πρωϊνού στο πρώτο μέρος της διάσκεψης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.


Είκοσι τέσσερις ηγέτες, ανάμεσά τους και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, απάντησαν στην πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ και βρίσκονται σήμερα στο Παρίσι. Μεταξύ των απόντων είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της πρώτης συνάντησης κορυφής που έγινε για τους νέους, στις 3 Ιουλίου στο Βερολίνο.

Στόχος της σημερινής διάσκεψης είναι ο συντονισμός των κρατών μελών για την όσο πιο αποτελεσματική, άμεση, απορρόφηση των κεφαλαίων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και αυτό μέσα στην ερχόμενη διετία 2014- 2015. Κατά τις εκτιμήσεις της γαλλικής Προεδρίας τα κεφάλαια αυτό θα μπορούσαν να φθάσουν συνολικά τα 40- 45 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του περασμένου Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 5,5 εκατ. ανέργους κάτω των 25 ετών, εκ των οποίων 3,5 εκατ. στις χώρες της ευρωζώνης. Ο μέσος όρος ανεργίας στην ευρωζώνη είναι 24,1% με την Ελλάδα και την Ισπανία να έχουν τα πρωτεία, καθώς και οι δύο ξεπερνούν το όριο του 55% (Ελλάδα 57,3 Ισπανία 56,5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...