Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Το Μνημόνιο που θα αντικαταστήσει το… Μνημόνιο: Φθηνά δάνεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις!

Έγγραφο που εισάγει για πρώτη φορά την ιδέα των χαμηλότοκων δανείων ως κίνητρο για τις μεταρρυθμίσεις αποκαλύπτει το Reuters.


Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, το έγγραφο θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης στη συνάντηση υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων στις 26 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για την προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Κορυφής στις 19-20 Δεκεμβρίου.


Η ιδέα είναι η εξής: Τα δάνεια θα έχουν χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της αγοράς ώστε να είναι ελκυστικά από τις χώρες που θα επιθυμούν χρηματοδότηση. Ωστόσο, όσες χώρες-μέλη θελήσουν να επωφεληθούν υα κληθούν σε αντάλλαγμα να εφαρμόσουν ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα εγκριθεί και από λοιπά μέλη της ευρωζώνης.

Το δάνειο θα απευθύνεται σε χώρες που δεν βρίσκονται σε κάποιο πρόγραμμα διάσωσης, ενώ η πηγή της χρηματοδότησης δεν έχει διευκρινιστεί. Σύμφωνα με το Reuters, πάντως, ενδεχομένως να είναι το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) που θα μπορεί να αντλεί ρευστότητα από τις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...