Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ο Ολι Ρεν έχει άποψη και για την αξία των σπιτιών μας

Κυνική απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν για τις αντικειμενικές αξίες

Για το 2016 αναβάλλεται η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές, σύμφωνα με απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν στον ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Δράσης Θοδωρή Σκυλακάκη.

Η καθυστέρηση στην αναπροσαρμογή, η οποία βάσει του Μνημονίου έπρεπε να είχε γίνει ήδη από τον Ιούνιο του 2012, σημαίνει ότι με προφανή συμφωνία τρόικας - κυβέρνησης τα ακίνητα θα συνεχίσουν να φορολογούνται βάσει των παλιών αντικειμενικών αξιών, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τριπλάσιες των πραγματικών.

«Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016», απάντησε ειδικότερα ο κ. Ρεν στο ερώτημα του ευρωβουλευτή.

«Η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής γίνεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις», σχολίασε ο κ. Σκυλακάκης. «Οταν η φορολογία εφαρμόζεται επί δήθεν "αντικειμενικών" αξιών που είναι διπλάσιες ή τριπλάσιες από τις πραγματικές, τότε στην ουσία φορολογείται περιουσία που κατά το ήμισυ ή κατά τα δύο τρίτα δεν υπάρχει. Η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας απαγορεύεται από το σύνταγμα και καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην ιδιοκτησία», πρόσθεσε, ανακοινώνοντας και επισήμως την προσφυγή της Δράσης στη Δικαιοσύνη, που είχε προαναγγείλει μέσω της Σαββατιάτικης «Ε».

Β. ΣΑΜ. / enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...