Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Κάντε τα μαθήματά σας...»: Η ηχογράφηση που διαψεύδει την «κυρία Die Linke» και τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναστάτωση προκάλεσε την Τετάρτη η δήλωση της προέδρου της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκαμπριέλε Τσίμερ η οποία υποστήριξε πως τα λεγόμενά της προς τα μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους γερμανούς πολίτες, δημοσιεύτηκαν «διαστρεβλωμένα» από εφημερίδες - μεταξύ αυτών και από τα «ΝΕΑ». 


Η δήλωσή της μάλιστα, προκάλεσε αντιπαράθεση με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς η Γκάμπι Τσίμερ ανέφερε ως «αρχιτέκτονα» της «διαρροής» - όπως είπε χαρακτηριστικά - των λεγομένων της, τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν παρών στη συνάντηση της Τρίτης και ήταν μάλιστα εκείνος που της απάντησε μετά το σχόλιό της για τους γερμανούς πολίτες που δεν μπορούν να συναινέσουν σε γενικό κούρεμα του ελληνικού χρέους. 

Παρά τις διαψεύσεις τις κυρίας Τσίμερ, το ηχητικό απόσπασμα από τις δηλώσεις της αποδεικνύει ακριβώς τι είπε δημοσίως η γερμανίδα πολιτικός απευθυνόμενη στον έλληνα πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Το απόσπασμα αυτό αρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να αντικρουστούν οι ισχυρισμοί της περί διαστρέβλωσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπ. Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας ανέφερε σχετικά με τους ισχυρισμούς της Γκάμπι Τσίμερ περί «διαρροών»: «Η χθεσινή συνάντηση της Διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση ήταν μια θεσμική και άρα δημόσια δραστηριότητα που διέπεται από τους κανόνες διαφάνειας, τους οποίους ορθώς αναδεικνύει πάντοτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εκπροσωπεί τους πολίτες της Ενωσης.

Συνεπώς είναι θεσμικά απαράδεκτος και προσβλητικός ο ατυχής υπαινιγμός της κυρίας Τσίμερ ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είναι ο αρχιτέκτονας διαρροών προς τα ΜΜΕ για όσα η κυρία Τσίμπερ είπε δημόσια σε μια θεσμική διαδικασία!

Αυτά που είπε η κυρία Τσίμερ δημοσίως, τα άκουσαν πολλοί παριστάμενοι, οι δε απόψεις του κ. αντιπροέδρου της κυβέρνησης διατυπώνονται, επίσης, δημόσια και επίσημα και δεν διαδίδονται μέσω διαρροών».


Νωρίτερα η Γκάμπι Τσίμερ, σε δήλωση που διανεμήθηκε το πρωί της Τετάρτης από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε «έκπληκτη» από τα δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ» και του «Εθνους» για τα οποία έλεγε ότι υπήρχαν «διαστρεβλώσεις» στα όσα είχε αναφέρει την Τρίτη σε μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.

Η κυρία Τσίμερ μάλιστα υποστήριξε ότι ουδέποτε έφερε «σε αντιπαράθεση τον έλληνα με τον γερμανό πολίτη» και άφησε να εννοηθεί ότι «αρχιτέκτονας των διαρροών» ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, λαμβάνοντας υπ' όψιν πως τα «ΝΕΑ» και το «Εθνος» δημοσίευσαν και την αντίδρασή του στα όσα εκείνη είπε για το κούρεμα και τους γερμανούς πολίτες.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, σε non paper που διένειμε το πρωί της Τετάρτης έφθασε στο σημείο να κάνει λόγο για «αθλιότητα» του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε νωρίς το βράδυ με σχόλιο του γραφείου Τύπου:

«Στην δήθεν επεξηγηματική δήλωση που έκανε σήμερα η κ. Τσίμερ, πολιτικός σύντροφος και εταίρος του κ. Τσίπρα στη Γερμανία για τα όσα είπε χθες στη διάρκεια της συνάντησης της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική Κυβέρνηση, απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της η υπηρεσία ενημέρωσης του ΥΠΕΞ.

Και αυτό γιατί η κ. Τσίμερ ήλθε στη χώρα μας και είπε όσα είπε, ως μέλος της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως "εκτελώνισε" τις απόψεις της κ. Τσίμερ και ανέλαβε την πολιτική τους υπεράσπιση εδώ στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται δηλαδή, τις απόψεις που θέλουν να φέρουν την Ελλάδα σε αντιπαράθεση με τον φτωχό Γερμανό φορολογούμενο! Τις απόψεις που θεωρούν ότι το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας το πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, δηλαδή απόψεις αβάσιμες, αναληθείς και προσβλητικές για την Ελλάδα, που επιπλέον δηλητηριάζουν την γερμανική κοινή γνώμη.

Αυτές είναι οι απόψεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, αυτά είναι τα κόμματα με τα οποία συνεργάζεται, όπως το Die Linke που καταψήφισε στο γερμανικό κοινοβούλιο όλα τα προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Ωραία διαπραγμάτευση κάνει στην Ευρώπη ο κ. Τσίπρας που θέλει μάλιστα να ηγηθεί των θέσεων αυτών στις ερχόμενες ευρωεκλογές».

TA NEA ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...