Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ιταλοί και Ισπανοί ανεβάζουν κατά 11% τη μετανάστευση στη Γερμανία- Πτώση 4,5% των Ελλήνων

Αύξηση 11% καταγράφει η είσοδος οικονομικών μεταναστών στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2012, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Ιταλοί και Ισπανοί. Αντιθέτως, ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών υποχώρησε 4,5%


Σύμφωνα με στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, 555.000 περισσότερα άτομα εισήλθαν στη Γερμανία τους πρώτο εξάμηνο του έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πριν από ένα χρόνο, σημειώνοντας διψήφια αύξηση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.


Η ανεργία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στη Γερμανία και η οικονομική ανάπτυξη τρέχει με μεγαλύτερο ρυθμό σε σχέση με τα περισσότερα κράτη της Ε.Ε, γεγονός που καθιστά τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πόλο έλξης για τους κατοίκους των χωρών, που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, παρά το εμπόδιο της γλώσσας.

Ο αριθμός των μεταναστών, που προέρχονται από Ιταλία και Ισπανία, αυξήθηκε κατά 39% και 30% αντιστοίχως, αν και οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από την Πολωνία και τη Ρουμανία.  Συγκεκριμένα, στη χώρα εισήλθαν 93.000 Πολωνοί, 67.000 Ρουμάνοι, 26.000 Ιταλοί, 15.000 Ισπανοί.  Το ποσοστό των Ελλήνων, που αναζήτησε την τύχη του στη Γερμανία, μειώθηκε κατά 4,5% σιτς 15.000.

Πηγή: newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...