Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζονται νέες θυσίες από τους Έλληνες

Σκληρή γλώσσα από τον επικεφαλής του Eurogroup


Μήνυμα προς την Ελλάδα να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, έστειλε από τη Χάγη ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι χρειάζονται «νέες θυσίες από τους Έλληνες».


Απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας Τα Νέα στο τέλος ομιλίας του, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υπογράμμισε, ενώ, συνεχίζοντας με σκληρή γλώσσα, ανέφερε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

Μάλιστα, ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στο Eurogroup της Παρασκευής σε σχέση με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».

Ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχτηκε, πάντως, ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...