Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η Ελληνική προεδρία ετοιμάζει νομική «ασπίδα» για την προστασία των πολιτών από τις υποκλοπές

Στη φωτό από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται: Ο υπουργός Δικαιοσύνης-Γενικός Εισαγγελέας  Eric H. Holder και ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων  Rand Beers, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιθουανίας Juozas Bernatonis, ο Λιθουανός υφυπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων  Elvinas Jankevicius ως εκπρόσωποι της Λιθουανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας Viviane Reding και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Cecilia Malmström

Από τις ΗΠΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, στον απόηχο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, προανήγγειλε ότι η ελληνική προεδρία στην ΕΕ θέτει ως στόχο την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας


Η εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση και πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών,  καθώς και η επέκταση της συνεργασίας σε ποινικές υποθέσεις, ήταν το «δια ταύτα» της συνάντησης των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ στον τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον και συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ως εκπρόσωπος της επερχόμενης Ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.


Στη συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της Ελληνικής προεδρίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στο πλαίσιο της τρέχουσας Λιθουανικής Προεδρίας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων προτάσεις για την περαιτέρω αντιμετώπιση της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων,  την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων, την προάσπιση των δικαιωμάτων των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών και των ατόμων με ειδικές ικανότητες, καθώς και την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης ανέπτυξε τα θέματα εκείνα που θα απασχολήσουν κατά προτεραιότητα το εξάμηνο της Ελληνικής προεδρίας με έμφαση στην επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση «νομικών εργαλείων», όπως τα χαρακτήρισε που έχουν σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την κατοχύρωση των ατομικών ελευθεριών και την προστασία της ιδιωτικότητας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά των ΗΠΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης-Γενικός Εισαγγελέας  Eric H. Holder και ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Rand Beers, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιθουανίας Juozas Bernatonis, ο Λιθουανός υφυπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Elvinas Jankevicius ως εκπρόσωποι της Λιθουανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας Viviane Reding και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Cecilia Malmström.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...