Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μαλόζ: Άστοχη η δήλωση περί “μιλίων” ανάμεσα σε Ελλάδα και Τρόικα

Άστοχη και ανόητη χαρακτήρισε τη δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου περί απόστασης μιλίων και δισεκατομμυρίων ανάμεσα στην Τρόικα και την Ελλάδαο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Ανρί Μαλόζ.


Ο κ. Μαλόζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα, είπε ότι η συγκεκριμένη δήλωση τον σοκάρει και ότι δίνει την εντύπωση ότι «παίζεται παιχνίδι και υπάρχει εκβιασμός».


Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε την ελληνική προεδρία ευκαιρία για την Ευρώπη, διότι όπως είπε, η χώρα βρίσκεται σε αυτήν τη κατάσταση όχι από τη μη Ευρώπη αλλά από την κακή Ευρώπη.

Ο κ. Μαλόζ αναφέρθηκε και στα έξι δις. που πρόκειται να δοθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία», λέγοντας ότι το ποσό θα μπορούσε να είναι διπλάσιο και ότι πρέπει να δοθεί άμεσα. Παράλληλα, εξέφρασε το φόβο ότι εξαιτίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας η υλοποίηση μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και ένα έτος και πρόσθεσε ότι πολλά από τα χρήματα χάνονται στον δρόμο εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της εμπλοκής ενδιαμέσων.

Κλείνοντας, τάχθηκε υπέρ των σκληρών μέτρων αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να σταματήσουν τα μέτρα λιτότητας, καθώς το κοινωνικό κόστος είναι υψηλότερο από το όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...