Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ρεν: Κίνδυνος εξάπλωσης χρέους της ευρωζώνης

Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςImage by Πρωθυπουργός της Ελλάδας via Flickr
 Τον κίνδυνο η κατάσταση στην Ελλάδα και αλλού στην ευρωζώνη να μεταδοθεί και να απειλήσει την οικονομική ανάκαμψη, επισημαίνει ο Eυρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν και καλεί την Ευρώπη να λάβει σύντομα αποφάσεις.
«Κατά την άποψή μου, μέσα στο σημερινό πλαίσιο μιας κρίσης χρέους που βαθαίνει και παίρνει ολοένα και περισσότερα συστημικά χαρακτηριστικά, είναι υψίστης σημασίας να επιτευχθεί μια συμφωνία», δήλωσε ο Ρεν και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να οριστικοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, προκειμένου να μη μεταδοθεί η κρίση.
Την ίδια ώρα, η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστιν Λαγκάρντ, χαρακτήρισε «άλματα» τα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα η Ελλάδα, προκειμένου να περιορίσει το χρέος της. Ταυτόχρονα, όμως, επεσήμανε ότι απομένουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση.
Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεκινά κύκλο επαφών με τους ηγέτες της Ε.Ε προκειμένου να βρεθεί άμεση, σταθερή και συνολική λύση που θα καθιστά βιώσιμο το ελληνικό χρέος και θα μειώνει το βάρος της αποπληρωμής του.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν χρόνο μέχρι το Σεπτέμβριο για να συμφωνήσουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...