Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Κουβέλης: Επιλεκτική, η αρχή της χρεοκοπίας

Η επιλεκτική χρεοκοπία συνιστά «αρχή και τυπικής χρεοκοπίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο «θα έχει, συν τοις άλλοις, άμεσες συνέπειες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Μια "επιλεκτική χρεοκοπία" θα ανοίξει δρόμο και για την τυπική χρεοκοπία της χώρας».

Οσον αφορά τη σημερινή σύνοδο κορυφής, ο ίδιος εκτίμησε ότι «δεν θα είναι οι λύσεις εκείνες οι οποίες θα αντιστοιχούν στην υποχρέωση της Ευρώπης να υπηρετήσει όχι μόνο την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, αλλά την επί της ουσίας πολιτική ενότητα της Ευρώπης. Η κρίση χρέους γενικεύεται. Δεν αφορά πια μόνο την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία. Στοχεύεται και η Ιταλία και η Γαλλία».

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συζήτηση στο Eurogroup αναφορικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους:

Το προσχέδιο απόφασης της Συνόδου κορυφής του Eurogroup έχει πολλά ανοικτά θέματα. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει και να επιτύχει λύσεις που θα διασφαλίζουν αυτό που σταθερά και επίμονα η Δημοκρατική Αριστερά όλη αυτή την περίοδο υποστηρίζει: Τη θετική αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της χώρας με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση του επιτοκίου και περίοδο χάριτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...