Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ντράγκι: «Το αξιόχρεο των κρατών δεν αποτελεί κεκτημένο»

The powerful European Central Bank [ E C B ] i...Image by UggBoy♥UggGirl [ PHOTO // WORLD // TRAVEL ] via FlickrΟ διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και μελλοντικός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε σήμερα ότι το αξιόχρεο των κρατών «δεν αποτελεί κεκτημένο», αλλά πρέπει «να κερδίζεται επί του πεδίου».

«Σε καμία χώρα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, από την αξιόπιστη δημοσιονομική εξυγίανση», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της ένωσης ιταλικών τραπεζών στη Ρώμη, τη στιγμή που ο φόβος μετάδοσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη κυριαρχεί στις αγορές.

Ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε επίσης περισσότερες περικοπές των δημοσίων δαπανών στο πλαίσιο του ιταλικού προγράμματος λιτότητας, ώστε να μην αυξηθούν οι φόροι.

«Εάν δεν λάβουμε μέτρα και επί άλλων δαπανών» εκτός αυτών που ήδη προβλέπονται, αυτό θα οδηγήσει «σε μία αύξηση των φόρων», είπε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της ιταλικής κυβέρνησης Τζούλιο Τρεμόντι ανακοίνωσε σήμερα ότι το πρόγραμμα λιτότητας «θα ενισχυθεί» και «θα εγκριθεί μέχρι την Παρασκευή» από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Το ιταλικό πρόγραμμα λιτότητας έχει ως στόχο να επιτρέψει στην Ιταλία να φθάσει σε δημοσιονομική ισορροπία μέχρι το 2014, ώστε να κατευνασθούν οι αγορές που ανησυχούν για τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης χρέους στην Ιταλία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...