Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΕΕ: «Λίγοι ηγέτες κατήγγειλαν την ξενοφοβική ρητορική του δράστη»

«Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ λίγοι ηγέτες που υψώνουν το ανάστημα τους για να υπερασπιστούν τη διαφορετικότητα», εκτιμά η Ευρωπαία Επίτροπος, Σ. Μάλμστρομ.
Η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε ότι πολύ λίγοι Ευρωπαίοι ηγέτες καταγγέλλουν την ξενοφοβική ρητορική που κατηύθυνε τον δράστη του μακελειού που έγινε στη Νορβηγία.
«Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ λίγοι ηγέτες που υψώνουν το ανάστημα τους για να υπερασπιστούν τη διαφορετικότητα και τη σημασία που έχει το να έχουμε ανοιχτές κοινωνίες, ανεκτικές και δημοκρατικές, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι», εκτιμά η κα. Μάλστρομ, φιλελεύθερη Σουηδέζα, στην τοποθέτηση της για τα γεγονότα στη Νορβηγία.
Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε δεκάδες νεολαίους του Εργατικού κόμματος την Παρασκευή σε ένα νησί στη Νορβηγία, αφού προηγουμένως ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στη συνοικία των υπουργείων το κεντρικό Όσλο, χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία ως «φονταμενταλιστής Χριστιανός» της Δεξιάς.
Έγραψε ένα μανιφέστο καλώντας σε «προληπτικό πόλεμο κατά των πολιτιστικά μαρξιστικών και πολυπολιτισμικών καθεστώτων στην Ευρώπη».
«Το μανιφέστο του δείχνει έναν άνθρωπο σαφώς πολύ διαταραγμένο, αλλά, δυστυχώς βρίσκουμε σε αυτό ορισμένα αισθήματα πολύ διαδεδομένα σήμερα στην Ευρώπη», υπογράμμισε η Μάλστρομ.
«Έχω εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες που μου εμπνέουν οι ξενοφοβικοί σχηματισμοί των οποίων η επιτυχία εξασφαλίζεται χάρη σε μια αρνητική ρητορική εναντίον του Ισλάμ και εναντίον άλλων υποτιθέμενων απειλών κατά της κοινωνίας των πολιτών», σημείωσε.
«Αυτό δημιουργεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα», τόνισε.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...