Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η Ευρώπη χρειάζεται μια Σύνοδο Κορυφής που θα αναλάβει πρωτοβουλίες

Ανακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη έκτακτης σύγκλησης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Η Ευρώπη χρειάζεται μια Σύνοδο Κορυφής που θα αναλάβει πρωτοβουλίες και όχι μια ακόμα Σύνοδο που θα ακολουθεί τις εξελίξεις.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι κερδοσκοπικές επιθέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται προς τις πιο ευάλωτες χώρες της ζώνης του ευρώ. Οι οίκοι αξιολόγησης ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά και η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες, δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις παράλογες απαιτήσεις τους. Είναι αναγκαία μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για ανάληψη πρωτοβουλιών και επείγουσας δράσης για ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση. Η Ευρώπη πληρώνει τώρα το τίμημα του δισταγμού των συντηρητικών ηγετών της με τις εξαιρετικά αργές και ανεπαρκείς αντιδράσεις τους. Η αναβλητικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει τώρα την αλληλεγγύη που είναι απαραίτητη, διαφορετικά η κρίση θα επιδεινώνεται απειλώντας το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας και όλες τις χώρες της ηπείρου.
Είναι επείγον να καθοριστούν τα ποσά που απαιτούνται και οι όροι της αναχρηματοδότησης για την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση της κρίσης και να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Η Ευρώπη πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων, σε φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και στην ίδρυση μιας δημόσιας υπηρεσίας αξιολόγησης και εποπτείας των ιδιωτικών φορέων αξιολόγησης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...