Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Βερολίνο: Η Σύνοδος θα στείλει σαφές μήνυμα για την Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, την επόμενη Πέμπτη, θα στείλει στις αγορές το μήνυμα ότι σημειώνεται «σαφής πρόοδος» στην Ευρωζώνη όσον αφορά το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Ο Στέφαν Σάιμπερτ, εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, είπε την Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ότι η Μέρκελ -η οποία έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να γίνει Σύνοδος μόνο εάν υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη συμφωνία για την Ελλάδα- «λαμβάνει πάντα μέρος στις συνόδους κορυφής των ηγετών».

Τηλεφωνική διάσκεψη για το πακέτο στήριξης

Τηλεφωνική διάσκεψη μεταξύ των Βρυξελλών και των χωρών της Ευρωζώνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη για να οριστικοποιηθεί η απόφαση σχετικά με το πακέτο στήριξης της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, το οποίο παραπέμπει σε πληροφορίες από ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ.

"Κούρεμα" έως 30% προτείνει η Allianz

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η γερμανική ασφαλιστική εταιρία Allianz, που είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ταμείου στον κόσμο επενδύσεων σε ομόλογα Pimco, τάσσεται υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους που έχουν ιδιώτες επενδυτές κατά 25% έως 30%.

Τρισέ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, κλιμάκωσε την αντιπαράθεση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας μεταθέτοντας την ευθύνη αποκλειστικά στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης.

Σε περίπτωση που η απόφαση των κυβερνήσεων οδηγήσει σε μερική, ή, ολική στάση πληρωμών «πρέπει οι κυβερνήσεις να φροντίσουν ώστε να τεθούν στη διάθεση του συστήματος του ευρώ διασφαλίσεις τις οποίες θα μπορεί να αποδεχτεί» λέει ο κ. Τρισέ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland ‚ (FTD), που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...