Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση του Δ. Χατζησωκράτη στο FORUM της Ομάδας Σοσιαλιστών -Δημοκρατών στις Βρυξέλλες

Στη σημερινή δεύτερη ημέρα των εργασιών του PRΟGRESSIVE ECONOMY FORUM 2014, που διοργανώνει η Ομάδα των Σοσιαλιστών -Δημοκρατών στις Βρυξέλλες, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της  Εκτελεστικής Επιτροπής, εκ μέρους της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ στο FORUM ,  στη διαδικασία των παρεμβάσεων έκανε την παρακάτω παρέμβαση- ερώτηση στον Μάρτιν Σούλτς:

«Άκουσα με προσοχή την ομιλία σας. Μελετήσαμε το Μανιφέστο που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη.


Το ζήτημα, που θα επιθυμούσα να θέσω σχετικά, αφορά στη νέα διάσταση Βορρά-Νότου στην Ένωση, διάσταση που βαθαίνει ως αποτέλεσμα των πολιτικών ακραίας  λιτότητας εκ μέρους των τρόικα σε βάρος των χωρών  που βρίσκονται σε κρίση. Αυτή η διάσταση  με τα στερεότυπα που καλλιεργούνται και από τις δύο πλευρές, κατά τη γνώμη μας, είναι  μια πραγματική βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης. Και αυτή  οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα διαρθρωτικά προβλήματα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος . Το θέμα αυτό μόλις το αγγίξατε στο Μανιφέστο .
Ποιες πολιτικές προτείνετε  για να αντιμετωπιστεί  αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη;
Δεν είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συνοχή, μεταξύ των κρατών μελών;»

Ο Μάρτιν  Σούλτς, απαντώντας, υπογράμμισε, προς τον "σύντροφο της ΔΗΜΑΡ":

«Χρειάζεται ασφαλώς δημοσιονομική εξυγίανση, που όμως πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη και την απασχόληση. Το ζήτημα δεν είναι γεωγραφικό, αλλά πολιτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...