Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Προκλητικός ο Νταβούτογλου για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο

''Σε περίπτωση που η Ε/κ διοίκηση επιχειρήσει να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και αναλάβει την προεδρία της ΕΕ χωρίς τους Τ/κ, τότε οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ θα παγώσουν'', δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου. Πρόσθεσε ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί, ''δεν υπάρχει περίπτωση η Αγκυρα να αποδεχθεί την Ε/κ διοίκηση ως συνομιλητή της''.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολού, σε δηλώσεις στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του στην Αγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι ο στόχος της τουρκικής κυβέρνησης ήταν να εξευρεθεί άμεσα λύση στο Κυπριακό ώστε και οι δύο πλευρές να αναλάβουν από κοινού την προεδρία της ΕΕ το 2012.

''Αν η Ε/κ πλευρά αναλάβει από μόνη της την προεδρία, αυτό θα οδηγήσει στο πάγωμα των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ και αυτό το έχω επισημάνει στον Στέφαν Φούλε ( Επίτροπο Διεύρυνσης)'', είπε ο κ. Νταβούτογλου.

Ανέφερε ότι κατά την άποψή του δεν μπορούν Τουρκία και ΕΕ να συνεχίσουν τις σχέσεις τους εάν η Ε/κ πλευρά αναλάβει την προεδρία της ΕΕ χωρίς την προηγούμενη λύση του Κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...