Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Λάβρος κατά οίκων αξιολόγησης ο Ε. Νοβότνι

Άστραψε και βρόντηξε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφερόμενος στις μεθόδους και τη συμπεριφορά των διεθνών οίκων αξιολόγησης. Σε τοποθέτηση του στην αυστριακή τηλεόραση μίλησε «ανοιχτά» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στη συνεννόηση της με τους οίκους αξιολόγησης στο επίμαχο ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας παράξενης κατάστασης. Από τη μια πλευρά οι τράπεζες είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς ενδιαφέρονται για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Από την άλλη έχουμε μια πολύ δύσκολη συνεννόηση με τους οίκους αξιολόγησης, που επιμένουν ότι μια μερική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ισοδυναμεί με χρεοκοπία. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι στην ευρωπαϊκή αυτή υπόθεση οι οίκοι είναι πιο αυστηροί και πιο επιθετικοί από όσο ήταν σε ανάλογες περιπτώσεις, για παράδειγμα στη Νότια Αμερική», υποστήριξε ο κ. Νοβότνι.

Η παρέμβαση του αξιωματούχου της ΕΚΤ έγινε λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση της Standard & Poor's για την ενδεχόμενη υλοποίηση της γαλλικής πρότασης. Ο οίκος αξιολόγησης ξεκαθάρισε ότι θα θεωρήσει χρεοκοπία τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους.

trelokouneli
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...