Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα

The Lisbon Treaty formalised Jean-Claude Junck...Image via WikipediaΤο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup)τελείωσε πριν από λίγη ώρα τη συνεδρίαση, που πραγματοποίησε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, εγκρίνοντας την παροχή της 5ης δόσης προς την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η σημερινή απόφαση υπήρξε θετική για την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης θα γίνει μετά την έγκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα.

Το συνολικό ύψος της 5ης δόσης είναι δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 8,7 δισ. θα προέλθουν από τις χώρες της ευρωζώνης και 3,3 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

Δήλωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου

Την εκταμίευση της πέμπτης δόσης μέχρι τις 15 Ιουλίου αποφάσισε το Eurogroup στη σημερινή συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη, αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα το Eurogroup αποφάσισε:
1. Την εκταμίευση της πέμπτης δόσης μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ αναμένεται, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, στις 8 Ιουλίου.
2. Την διαμόρφωση του νέου προγράμματος έγκαιρα, πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα.
Οι σημερινές αποφάσεις του Eurogroup, αναφέρεται στη δήλωση του κ. Βενιζέλου, κατέστησαν εφικτές, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου.
Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών, καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...