Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τη Σύνοδο Κορυφής

Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής είναι στραμμένη η προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ενώ αναμένεται η κρίσιμη απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με το δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Reuters

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να δώσουν οικονομική χείρα βοηθείας προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης και να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση χρέους, σύμφωνα με την έκθεση της Συνόδου της Πέμπτης."

BBC

"Τα διεθνή χρηματηστήρια ανέβηκαν, μετά από αναφορές ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε μία προκαταρκτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας"

«Κοινή θέση για Γερμανία και Γαλλία πάνω στην κρίση χρέους» φέρει τίτλο το κεντρικό θέμα του, όπου φιλοξενείται δήλωση του Γάλλου προέδρου μετά από τη συζήτησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ. Από τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται πως η επιβολή φόρου στις τράπεζες ως μέσο συμμετοχής των ιδιωτών στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, δεν θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία.

Bloomberg


"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να δεχθούν το ενδεχόμενο του default, καθώς οι αξιωματούχοι επιχειρούν να δώσουν διέξοδο στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης."

Επίσης γίνεται εκτενές ρεπορτάζ στις εξελίξεις της συνόδου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που πραγματοποίησαν οι αξιωματούχοι πριν την έναρξη.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο του selective default», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ωστόσο τόνισε ότι ο σκοπός είναι να αποφευχθεί αυτή η πιθανότητα.

«Σκοπός της Συνόδου είναι να πραγματοποιήσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την επίλυση της κρίσης χρέους που βιώνουν ορισμένες χώρες της ευρωζώνης», τόνισε στους δημοσιογράφους η Άγγελα Μέρκελ.

Wall Street Journal


«Η συμφωνία για την Ελλάδα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του default», αναφέρει κεντρικό θέμα, τονίζοντας ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν μπορούν πλέον να αποκλείσουν το selective default ως μέρος της συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο πιθανόν να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και swap των κρατικών ομολόγων.

New York Times


«Στιγμή της αλήθειας» αποκαλεί πρωτοσέλιδο άρθρο των New York Times τη σημερινή Σύνοδο και κυρίως την Άγγελα Μέρκελ, η οποία και κατηγορείται ότι ευθύνεται κατά ένα μέρος μέρος για την αποτυχία της Ευρώπης να περιορίσει την κρίση. Το άρθρο αναφέρεται επίσης στη συμφωνία Γαλλίας και Γερμανίας πάνω στο ελληνικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...